Jdi na obsah Jdi na menu
 


Berry Berenika Handa Bear (BERUŠKA)

Berry Berenika Handa Bear

adsc_9287.jpgse narodila v naší chovatelské stanici 3. července 2011 a měla ještě dva bratříčky (Baff Baffin, Bondy Bondydoo).

 

Aktuální váha: 3,5 kg, protože Beruška má značně rozvinutý "žrací gen" - co uvidí, to zbodne

Výška: 22 cm

 

  • Matka Camilla Jolly Pixe - alias Kamilka (4x V, 1x VD, res. CAC, agility, ZOP, splněny povahové testy canisterapeutického psa, OB-Z, SA1).
  • Otec Hard Rock Ave Bengal (Český šampion, 2x Res. CACIB, 4x Res. CAC, Český junior šampin, V)

 

adsc_9366.jpgPRŮKAZ PŮVODU

 

Berry Berenika (alias Beruška, Berrýýýý, Bery-Berýýý, Brouček...) je čivava, podle mého gusta. Žádný záprdek, čilá, hravá, žravá, mazlivá . Prostě ideální živočich pro nějaký ten výcvik. Jelikož je Beruška v péči mých rodičů, tak se jí v tomto směru věnuje moje mamka a Beruška je moc šikovná. Jen co začne být šikovná i mamka, tak to někam určitě dotáhnou . Ačkoliv Beruška (zatím) neperlí na závodištích, není žádný pelíškový povaleč. Jedná se o psa turistického (přemluvili jsme již rodiče k nějakému tomu dogtrekkingu), hlídacího a úspěšně si byla už vyzkoušet i canisterapii.

 

Dne 12.8.2012 se Beruška dostavila do Jičína na popisný svod KChČaN, kde byla adsc_9354.jpgdoporučena do chovu a obdržela bonitační kód 00000020100000 (chybí jí bohužel v horní čelisti dva řezáky  - stále zde má jen mléčné zuby a je to zřejmě již konečný stav). Bonitační kartu najdete v přiložené fotogalerii.

Beruška je od začátku v péči mých rodičů. Vzhledem k tomu, že by pro ni bylo psychicky náročné, abych jí po dobu březosti a porodu přestěhovala k sobě a moji rodiče neměli chuť věnovat se chovu, rozhodli jsme se Berušku v jejích šesti letech vykastrovat.

Na vyšetření luxace čéšek nebylo absolvováno.

 

Výstavní výsledky:

  • 26.8.2012 - Interdog Bohemia Mladá Boleslav - Anna Rogowska - VD
  • 15.7.2012 - Česká národní výstava psů Mladá Boleslav - RNDr. Jaroslava Ovesná, CSc. - VD