Jdi na obsah Jdi na menu
 


Amaja Handa Bear (Mája)

Obrazek(průkaz původu ke stažení)  je naší odchovankyní a narodila se spolu s dalšími dvěma sourozenci (bratříčky Aligatorem a Alfinem) 28. prosince 2008.

 

Aktuální váha: 2,4 kg

Výška: 20 cm

 

  • Matka Camilla Jolly Pixe - alias Kamilka (4x V, 1x VD, res. CAC, agility, ZOP, splněny povahové testy canisterapeutického psa, OB-Z, SA1, NW-Nz).
  • Otec Alik I. Ozden (výborný, 1x klubový vítěz, 2x vítěz třídy, 3x CAC, 2x r. CAC, 1x CACIB).

     

PRŮKAZ PŮVODU

ObrazekAmaja (alias Mája, Májínek, Mášenka, Pterodaktylek, Ptítěrka...) je velmi hravá fenka (konkrétně - pytel blech), která má pozitivní přístup k lidem bez ohledu na jejich věk nebo velikost (olíže všechny - ujetá je zejména na uši a nos). Je aktivní, živá a veselá (takže tedy i ráda štěká) . Je pochopitelně sportovně vedená: turistika, poslušnost, agility, obedience, psí triky a velké nadání má i pro pachové práce. Ve všech těchto disciplínách je výhodou její radost z učení. Při canisterapii si získá svou bezprostředností srdce i těch největších morousů.

 

Bohužel díky jednomu nezvladatelnému velkému bafanovi, který si s ní v lednu 2012 "pohrál" má zchromlou levou zadní nožičku, se kterou pilně cvičíme, abychom jí alespoň trochu rozhýbali. Z tohoto důvodu jsem zcela hodila za hlavu myšlenku, že by Mája kdy adsc_9434.jpgměla štěňátka  a uvažuji o její kastraci. Tento incident narušil i její dosud celkem bezproblémový vztah k jiným psům, takže i na tom pracujeme.  Do značné míry máme i po psím sportování, protože nožička zejména v trávě klade odpor a je pro nás tak překážkou k podávání nějakých oslnivých výkonů. Mája si naštěstí tento svůj handicap vůbec nepřipouští, běhá, skáče a kočky i nadále honí třetí kosmickou...

adsc_0025.jpg

 

Vyšetření na luxaci čéžky (pately) z 23.3.2010:  0/1 (po napadení byla levá zadní nožička operována, protože po úraze se ocitla čéška zcela mimo kolínko)

 

 

Vybrané zkoušky:

  • 2014 - Nosework - Uz
  • od 2010 opakovaně složeny povahové testy canisterapeutického psa - dnes již má Mája doživotní certifikát
  • 26.6.2011 Zkouška ZZO (prospěla)
  • 9.5.2011 Zkouška OB-Z na výborně

 

 

Výstavní výsledky:

  • 28.8.2011 - Interdog Bohemia Mladá Boleslav - Mgr. Hana Krejčová - V4
  • 17.7.2011 - Česká národní výstava psů Mladá Boleslav - Rafal First - V
  • 30.8.2009 - Interdog Bohemia Mladá Boleslav - Petr Řehánek - VN1

 

Dne 19. června 2011 se Mája zúčastnila popisného svodu v Jičíně a obdržela doporučení do chovu a bonitační kód 00000000003300. Bonitační kartu najdete v přiložené fotogalerii. Ve třech letech napadl Máju pes a výsledkem byl těžký úraz s trvalými následky (chromá levá zadní nožička). Z tohoto důvodu Mája štěňátka mít  nikdy nebude.