Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet na dlabanec do Kuksu 12.7.2009

12. 7. 2009

ObrazekTo bych to nebyla já, kdybych si něco nevymyslela na volný víkend, který se mi po veeelmi dlouhé době z ničeho nic objevil v kalendáři. A jelikož mne nějak nelákalo žádné psí sportování, soustředění apod. padla jednoznačně volba na turistiku. Logicky se však špatně turistikuje sólo, a tak jsem to pojala jako akci Kynologického klubu Nový Svět DKnL a pozvala další nadšence.

Jak už to tak ale bývá, původně se přihlásila spousta účastníků - tedy vlastně účastnic, ale jak se blížil termín výletu, tak postupně odpadávaly. Jó, najít dnes turisty, je pěkná fuška. Výsledkem tedy bylo, že jsme na dlabanec do Kuksu vyrazily tři statečné (já - Hanďa, Eva a Jana) s šestičlenným zápřahem (Kamilka, Mája, Líza, Bára, Ejmy a Kaila).

Ovšem kdo nešel, může jen trpce litovat. Počasí bylo ideální (příjemné polojasno) a cesta lesem nám krásně ubíhala. Zvláště Ejmy a Kajla chrochtaly blahem, jelikož musely pečlivě vyzkoušet každou kaluž či mokřad, až jsem nabývala dojmu, že nejdeme se psy, ale s hrochy .  Směrem tam jsme nešly tou nekratší cestou, ale vzaly jsme to přes ObrazekBraunův betlém a Kašov, což byla z části cesta neznačená a krapítek jsme si tam zašly. Kuks jsme ale nakonec trefily a dlabanec se konal, což  bylo to hlavní. A pivečko bylo vychlazené... Co víc si přát. Cesta zpět již byla kratší variantou, jelikož s ojíněnou hlavou a plným žaludkem se hůře šlape. Proto jsme si také udělaly zastávku i ve Stanovicích na mlejně na kafčo (zde jsem před časem sjela místní splav po vlastní kostrči), aby se nám rozproudila krev. Jana si tam umyla své hrochy  a posilněné jsme mohly vyrazit.

Cesta domů vedla přes novou křížovou cestu, kde se kupodivu vyrojili turisté. Jak se ale vyrojili, tak zase zmizeli. Na nádraží jsme tak byly lesem, co by dup.

A to byl konec. Je po výletu :-(    Tak ať žije další výlet :-)) !

Máte-li zájem se přidat, tak se určitě podívejte na www.minimaxipes.cz sekce "vycházky a výlety" - nebo-li přímo SEM. Momentálně plánujeme v srpnu Expecici Zvičina 2009, na kterou jste pochopitelně všichni zváni.

Má kompletní fotodokumentace ke shlédnutí ZDE.