Jdi na obsah Jdi na menu
 


Večerní psí škola 2010

Abych toho neměla málo (a berte to jako omluvu, proč poslední dobou flákám agility), tak jsem si řekla, že od poloviny října 2010 zkusím vést svou první večerní psí školu. Za tímto účelem jsem si pronajala třídu v bývalé základní škole v Choustníkově Hradišti. Až dosud jsem vedla pouze školičky pro štěňátka a začátečníky, ale problém byl v tom, že pokud to dsc_0117.jpgněkteré účastníky začalo bavit, tak neměli, kde pokračovat. A to nemluvím o tom, že počasí na jaře a na podzim příliš nelákalo k venkovním hrátkám a pro pracující lid bývá taky brzy tma.

Scházeli jsme se každý čtvrtek v šest hodin večer. Moji první žáčci (Lída s Benýskem, Jiřča s Wabim, Iveta s Charlie a Leona s Nellinkou) byli tak trochu pokusní králíci, ale přesto vytrvali a vydrželi celé první pololetí a k mému úžasu se toho dokonce strašně moc naučili a já od nich také. Teď v lednu mají před sebou zimní prázdniny a já doufám, že toho  do února moc nezapomenou.

Ačkoliv se scházíme na "cvičišti" obývákových rozměrů, tak i tady se dá naučit prakticky všechno ze cviků poslušnosti, které na jaře, jako když najdeme . Přivolání je sice trošku komornější, chůze u nohy kratší (hlavně kroužíme), ale ostatní (sedni, lehni, vysílání do čtverce, aport, zůstaň...) už trénujeme jako bychom byli na travičce. A že je to občas psina

Přiznám se bez mučení, že mne to mooc baví, takže se už nemůžu dočkat, až se zase v únoru sejdeme. A pokud toto čte někdo, kdo by chtěl taky, tak to je to nejmenší. Mrkněte na www.minimaxipes.cz, přihlašte se a přijďte mezi nás  .