Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sraz všech (ne)ras v Pardubicích 13.9.08

15. 9. 2008

Sraz psích ras/neras v Pardubicích v rámci Pardubických dožínek pořádala Lucie Šárovcová s kamarády, kterou známe jako veselou dušičku z mnohých akcí a hlavně z agility závodů. A musím říci, že nezklamala. Už z propozic bylo jasné, že nás bude čekat  velmi nápaditý desetiboj, ve kterém si každý určitě najte tu "svou" disciplínu, a tak jsem upozornila i další členy klubu a reprezentace Nového Světa vyrazila ve velmi silné sestavě: Eva Nováková s chotěm a šeltičkami Lízou a Bárou, Anička Skalická s borderkou Connie, Katka Dvořáková s dvorskou čivavou Chiquitou a Danča Pulkrábková s parson teriérem Rubi. Rubinka ale chudák dostala po příchodu šok, když ji před čumákem děti práskly nafukovací balónek, a tak ani nesoutěžila, jak byla vystresovaná. Danča se ale nevzdala a půjčila si od Martiny Satinové-Tázlerové, která zde prodávala krásná malovaná tryčka (také jsem si jedno koupila), belgického ovčáka Aničku a Katka zase reprezentovala i s její australskou kelpií Kleou.

Obrazek

A co jsme tam vlastně vyváděli? Tak nejdříve jsme se všichni se svými pejsky představili, aby diváci věděli, pro kterého psa sympaťáka mají hlasovat. A potom už následoval trojboj - skok vysoký, skok daleký a sprint. Nutné je podotknout, že porota brala v úvahu velikost plemene a hodnotila týmy s ohledem na velikost našich čtyřnožců a jejich snahu . Skoky nejsou Kamilčinou silnou stránkou, ale sprint v čivavým podání porotu zaujal a Kamilka tak vybojovala 3. místo a bronzovou medaili.

Následovala disciplína "pes šikula", kde jsme si nejdřív losovali cvik ze základní poslušnosti. Na nás vyšla chůze u nohy, což nám celkem jde. A potom už šlo o to předvést něco dle vlasního uvážení. V našem podání nemohlo chybět "živé áčko", skok na záda s rozeběhem, sudy, otočka na zadních, přeskakování noh a výskok do mé náruče. Kamilčino snažení bylo ohodnoceno 3. místem a první malý pohárek byl náš !

ObrazekBuřtíkový dvojboj sestávající z aportování a vyhledávání buřta už byl pro Kamilku tvrdým oříškem. Ostatně z aportu umíme pouze první část, kdy Kamilka nadšeně vyběhne za odhozeným aportkem a potom už si pro něj musím dojít já . S vyhledáváním buřtu pod mističkami (něco jako skořápky) si Kamilka poradila a mooc si pochutnala.

Zato jízda v kolečku na čas měla být naší silnou disciplínou. Jenže pak následoval hod míčkem na cíl, kde jsem nezklamala a netrefila, takže prd . Škoda je také, že tato aktivita je pro nás nefotitelná, protože Kamilka není v kolečku vůbec vidět, a tak to vlastně vypadá, že jedu s prázným kolečkem .

Vajíčkový agility speciál jsme absolvovaly opět bez ztráty kytičky. Kamilka je naštěstí dostatečně pomalá, že sbírat vajíčka v rámci běhu, nebyl problém. Ale byli tam tací, kteří se tak křečovitě soustředili, že jim vajíčko ruplo . Na druhou stranu fofr agility,  kde šlo o to, čím rychleji, tím lépe, Kamilka pojala ve stejně klidném tempu a nechala diváky v poklidu vychutnat svůj čivavý výkon .

Jako poslední byl potom zařazen agility běh psovodů, na který jsme se fakt těšili a o legraci, zejména při prolézání kruhem, nebyla nouze. Pro nezúčastněné podotýkám, že tunely jsme nemuseli prolézat, ale skákali jsme jejich délku žabáky. Můj běh se skokem do kruhu po hlavě byl odměněn 3. místem a moc pěkným pohárkem.

ObrazekPo celou dobu závodění se Kamilka vesele seznamovala s přihlížejícími diváky a zejména s dětmi, které byly přímo uchvácené a Kamilku poctivě muchlovaly. Kamilka s velkým úspěchem předváděla i zpěv, až se někteří lekli, že tam týráme zvíře . Přesto pro nás bylo VELKÝM PŘEKVAPENÍM, že Kamilka vyhrála anketu diváků PES SYMPAŤÁK a odnesla si ohromný pohár. Její rodné město k nám tak bylo velmi přívětivé a určitě se sem zase vrátíme, a to nejen proto, že  prakticky všichni z naší reprezentace ulovili nějakou tu cenu, ale především, že to byl velmi pěkný den a ani náhodou jsme se nenudili.

Jediné, co by snad bylo možné kritizovat, byly dožínky samotné. Pokud srovnám druh, množství a sortiment stánků s obdobnými akcemi v našem okolí, tak nám pardubičáci nesahají ani po kolena. Stručně řečeno stálo to za prd a ani jsem si tam nic nekoupila.

Lucku Šárovcovou zase musíme poprosit, aby skok daleký nebyl příště tak nebezpečný, protože mne při pohledu na skákající malé pejsky mrazilo v zádech, aby si něco nepřerazili. Ale jinak byla organizace moc pěkná a celkově si zaslouží jedničku. Tak za rok nashledanou!

Na všechny objevené fotky se můžete podívat, pokud kliknete na jméno autorů: Terka Šulcová, Anička Skalická . Jen fotky Kamilky z této akce najdete v přiložené fotogalerii - autory jsou členové našeho klubu a další přihlížející, protože fotit samu sebe nelze. Všem jim patří velký DÍK!