Jdi na obsah Jdi na menu
 


Školičkovské závody

23. 10. 2008

ObrazekOdpolední školičkovské závody 23. října 2008 se staly vyvrcholením prvních dvou měsíců Školičky pro malá a společenská plemena. V rámci objektivity se těžké funkce rozhodčí ujala Daniela Pulkrábková, které pilně asistovala Eva Nováková. Obě jsou zkušené kynoložky z našeho klubu.

A v čem se soutěžilo?

ObrazekPrvní disciplínou bylo přivolání, a to na vzdálenost 30ti kroků a po zaujetí hrou či laskominami. Hodnocení neměly rozhodčí opravdu lehké, protože naši závodníci zvládají přivolání levou zadní a běží za svými páníčky, až se jim práší za prdýlkami .

ObrazekTěžším oříškem už byla chůze u nohy na vodítku včetně chůze po nepříjemném materiálu. Ale nutno říci, že ačkoliv naši závodníci trénovali ani ne dva měsíce, tak pokroky byly opravdu vidět. K dokonalosti samozřejmě ještě hodně chybí, ale to chce prostě jen čas, trpělivost a trénovat a trénovat.

ObrazekNa překážkový běh už se všichni těšili, protože to bylo to pravé místo, kde bylo možné nalovit bodíky a zvrátit skóre. Za jednu minutu se závodníci snažili překonat co nejvíce agility překážek, paničky lovily pamlsky o sto šest po kapsách, pejskové lítali jak splašené Obrazekblechy - prostě jeden výkon hezčí než druhý.  Týmům se tento sport evidentně zalíbil a asi se nám tu líhnou nové agiliťáce nadějě .

Následovalo předvedení sedni a lehni, kde to šlo jak po másle a rozhodčí se opět velmi zapotila, zatímco pejsci už jektali zubama, protože zapadlo sluníčko a začala být děsná zima. A tak jsme rychle přešli k tanci se psem. Velmi pěkného předvedení se dočkaly zejména otočky, povel "zůstaň" a skok do náruče. Ale viděli jsme i slalom mezi nohama, panáčkování, přeskakování a podlézání nohy, sudy a štěkání.

A jak to dopadlo?

Hlavní soutěž byla otázkou bodování. Třetí místo obsadila Nella (čivava) s Ivou Scholzeovou, která sice vybojovala stejný počet bodů jako Bohoušek se Soňou Vaškovou (francouzský buldoček), ale Bohouškův výkon byl prostě roztomilejší , a tak mu bylo uděleno druhé místo. Bezkonkurenčním výtězem se potom stala Ginger (jezevčík) s Katkou Volejníkovou.

Ale protože výkony našich závodníků bylo velmi těžké hodnotit jen body, připravili jsme si i zvláštní ceny, které rozhodně také stojí za to.

Největší překážkový běžec - GINGER (jezevčík) s Katkou Volejníkovou (Počet překážek, které zdolaly za 1 minutu byl opravdu fenomenální, těm už chybí jen krůček k profesionální kariéře.)

Největší výcviková naděje - PRTINA (voříšek) se Zuzanou Jehličkovou (Prtina byla nejmladší pejsek a velmi pěkně s paničkou po celý den spolupracovala - je to opravdu velký talent.)

Nejlepší doprovodný pes - TIM (bišonek) s Pavlínou Hakovou (Paní rozhodčí vyjádřila velké sympatie k výkonu Timíka, který i přes pokročilou pubertu bojoval do posledního chlupu a panička zase jako o život.)

Nejlepší taneční šikulka - JESSY (cotton de tuleár) s Eliškou Koberovou (Je škoda, že se Jessy nepovedl překážkový běh, protože po výcvikové stránce to byl nejlepší pejsek, který získal plný počet bodů za všechny disciplíny a do budoucna o tomto týmu určitě ještě uslyšíme!)

ObrazekSnad se všem závody i naše školička líbila a nikdo na nás nezanevře. Určitě budeme do budoucna pořádat i jiné závody, a tak neházejte flintu do žita, pokud se Vám dnes na 100 % nedařilo podle Vašich představ.

Velké poděkování patří Katce Volejníkové, která stihla nejen úspěšně reprezentovat, ale ještě fotit (KUK) a udělat dort pro psy i páníčky, který byl vylízán a zbaštěn do posledního drobečku opravdu fofrem . Ale nefotila sama, takže na další fotečky, tentokrát z dílny Pavlíny Hakové, se mrkněte SEM.

Na závěr nezbývá než zvolat:

PEJSKŮM A ŽIVOTU S NIMI ZDAR !