Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzvičinský voříšek 30.8.2008

2. 9. 2008

Poslední srpnová sobota patřila na našem kynologickém cvičišti ve Dvoře Králové n. L. již třetímu ročníku Podzvičinského voříška. Kamilka sice není voříšek, ale byly zde i disciplíny pro psy s průkazem původu a byly jsme též povolány na ukázky agility, takže jsme se ani náhodou nenudily - ba právě naopak, byl to opravdu moc pěkný den. Domů jsme se dopotácely až odpoledne a plné zážitků jsme obě okamžitě usnuly .

ObrazekKamilka nastoupila v plné parádě tj. v převleku za krokodýlka neboli kroukouše čivavovitého do boje v soutěži "Jaký pán, takový pes". Náš převlek byl však porotou mylně vyhodnocen jako žabičky a medailová místa nás minula . Nicméně je nutné říci, že konkurence byla přímo pekelná a porotě jsem rozhodování ani náhodou nezáviděla. Rozhodně jsem získala spoustu inspirace pro příští rok a už se nemůžu dočkat, až se budeme moci vytasit s novým převlekem 

Další soutěž, která se nemohla obejít bez naší účasi, byl "Pes šikulka". V tomto klání ve spolupráci s Mirkou a jejím Scottym, jimž patří velké poděkování, převedla Kamilka "prostné s border kolií". Začali jsme předvedením lehni, sedni, vstaň a poté podlezení a Obrazekpřeskočení Scottyho, a to jak v leže, tak ve stoje. Následoval synchronizovaný výskok do našich náručí a Kamilčino živé áčko tj. přelezení mé maličkosti zepředu dozadu, a to za obíhání Scottyho okolo. Na našem předvedení byla znát únava, protože si dovedete představit tu hromadu zážitků za celé dopoledne, když kolem bylo přes stovku pejsků, z nichž mnohé Kamilka očuchala. Konkurence byla opět velmi ostrá a myslím, že jsme zcela zaslouženě nebyli vybráni mezi ty nejlepší. Musíme to pro příště ještě vybrousit .

ObrazekCelkově musím zhodnotit, že akce byla moc pěkně připravená a celý den bylo na co se dívat. Soutěže byly střídány ukázkami ze základního výcviku, práce služebního policejního psa při zadržení lupiče, obran v praxi, ukázkami flyballu, dogfrisbee a agility. Pokud jste tedy letos chyběli, tak si tuto akci nenechte příště ujít.

V přiloženém fotoalbu najdete jen fotografie týkající se Kamilky, ale je myslím jasné, že se jedná jen o špičku ledovce. Pokud si tedy chcete prohlédnou více, tak určitě navštivte speciální stránky http://www.podzvicinsky-vorisek.wz.cz/ .