Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podzvičinský voříšek 29.8.2009

29. 8. 2009

Nutno říci, že kdo je členem Kynologického klubu Nový Svět ve Dvoře Králové n. L., tak velmi mírně řečeno, neví kam skočit .... dřív . Jedna akce střídá druhou, a to ještě jezdíme k "přespolním" pořadatelům reprezentovat. Podzvičinský voříšek je již ale naší akcí tradiční, letos to byl čtvrtý ročník, a tak jsme tam pochopitelně nemohly chybět. Zúčastnili se prakticky všichni... (chyběli jen o víkendu tvrdě pracující).

ObrazekPro nás to začalo tím, že se naše autíčko zaplnilo k prasknutí protidešťovými ochrannými prostředky (velkým deštníkem počínaje a ručníky konče), jelikož ráno vydatně pršelo. Kolem deváté toho ale příroda naštěstí nechala a ačkoliv bylo pod mrakem, už spadlo jen pár sporadických kapek. Díky  !

Moje kolegyně mi před akcí samou e-mailem stihly sdělit, že v rámci jejich tanečního čísla budu dělat zajatce, načež z toho na místě ještě vylezlo, že mi k tomu bude belgičák sundávat z hlavy klobouk (zubama pochopitelně) a berňák z kapsy tahat pamlskovník. Moc se to holkám povedlo, já se dobře bavila a kalhoty šly do pračky . Výsledek byl zachycen na VIDEO !

ObrazekPak jsme měly chvilku pohov a následovala disciplína "jaký pán, takový pes", na kterou jsme vyrazily s osvědčenými převleky za krokodýlky. Mája pravda ze svého oblečku krapet vyrostla, ale ještě jsem jí do toho nasoukala . Pro příště budu muset ušít něco nového, jelikož mi došla zelená látka. Krokodýlci ale tentokrát měly úspěch a obsadiliy jsme krásné třetí místo. Káťa s Janou ale zabodovaly se svou smečkou a jako bedujíni (nevím ani, jak se to píše) se stádem "velbloudů" zaplnily místo druhé!!! Pravdou je, že zvolily velmi zajímavou strategii. Zatímco já rotovala se svými krokodýlky ve výstavním kruhu a marně hledala jejich karavanu, ony si uprostřed roztáhly deku a placatily se tam. A k dovršení všeho čímsi uplácely Obrazekrozhodčí !!  Nápad to byl ale geniální. Příště jdu s holkama za barové povaleče .

Pak následovaly naše ukázky agility, kde jsme se neměly zač stydět a i Kamilka obdržela potlesk za svůj výkon. Nesmím zapomenout ani na aktiviti dalších novosvětských. Své číslo si připravil Martin s policejním komandem, kdy byl několikrát zadržen psy a zatčen. Sestavu měli připraveni i psovodi ze sportovní kynologie, kterou jsem ale neviděla, jelikož jsme si byli v útulku vyfasovat pejsky k předvedení.

ObrazekDalší a naštěstí už poslední disciplínou, které se zúčastnily Kamilka i Mája současně, byl boj o titul "pejsek šikula". Moje smečka, stále ještě v oblečku krokodýlků, přišla s číslem originálním, a to s písní "Skákal pes přes oves" v provedení pro dvě čivavy - tedy zpívající krokodýlky. Už to ale vypadalo, že i přes bouřlivý potlesk publika, jsme porotu nezaujaly. Byl to ale omyl a druhé místo nám bylo uděleno dodatečně, až když si porota vyřešila zmatky. Každopádně se číslo líbilo a moje čivavky jej na požádání musely několikrát opakovat  . Poskytovala jsem i rozhovor rádiu OK - to zas bude trapas .

ObrazekPo celou dobu jsem vytrvale fotila, a tak se můžete mrknout SEM. Fotky Katky Volejníkové jsou pro změnu k nahlédnutí ZDE a Katky Dvořákové ZDE (tedy jde o jejich foťáky, ale fotili to zřejmě Čenda Stupek nebo Novákovi, jelikož na fotkách jsou i majitelky foťáků zachyceny ).

Po návratu domů moji sportovní živočichové skáply a já skápnu hned taky, jen co tohle dopíšu a vypnu počítač. Novosvětským třikrát ZDAR !!!