Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpoledne psích sportů v Pardubicích 12.9.09

13. 9. 2009

V rámci Pardubických dožínek se v sobotu 12. 9. 2009 konala i Velká pardubická voříškijáda a odpoledne psích sportů. ObrazekZatímco reprezentace našeho klubu: Katka (mlynářka), Káťa (čikounová) a Jana vyrazily se svýmy voříškojidními krasavci už ráno, aby si zasoutěžily na psí výstavě (a nikoli bez úspěchu), já a moje smečka, Eva se šeltičkami a Danielka s Ruby jsme se v poklídku dostavily až kolem poledne . Jak vidno, tato strategie byla bezva nápad, jelikož jsem byla odpočatá a vyspinkaná, na rozdíl od jisté psovodky s fungl novým stanovým přístřeškem, která po celou dobu trpěla únavovým syndromem .

Na místě jsme potkaly hromadu kamarádů a známých a také dožínky nebyly k zahození. Moje čivavičky si ochutnaly ovčí sýreček a já zase obrazila hned několik stánků s medovinou, kde jsem z výzkumných důvodů provedla mnoho ochutnávek a dva vítězné vzorky přímo i zakoupila. Mňam 

ObrazekObrazekPotom už ale konec "legrace" a hurá na "sportování". Tentokrát se soutěžilo ve čtyřech disciplínách: pejsek šikula (hodnotila se obtížnost provedení a kreativita psích kusů), překážkový běh (část parkúru běžel zároveň páníček i pes), vajíčkové agility (u překážek bylo třeba sbírat vajíčka) a malé "normální" agility. V obou disciplínách nastoupila Kamilka i Mája. Obě holky se moc snažily, ale velice nám práci narušovaly pamlsky, které naši předchůdci rozhazovali po závodišti a v tom se opravdu nedalo pracovat. Občas byla znát také trochu chaotická organizace, kdy se pravidla dolaďovala až během soutěžení, na což Obrazekněkteří závodníci doplatili . V moderování byly také velké rezervy a určitě by vše jinak vyznělo, kdyby to mělo vtipný a zasvěcený komentář.

Mája se při první disciplíně nechala nalákat k předvedení několika kousků, ale Kamilka se po pár cvicích rozhodla, že si nejprve vysbírá spadlé dobrůtky a nebyla sama. Ještě štěstí, že umíme zpívat . Píseň "Skákal pes přes oves" v podání ČIVAVA VOICE BANDU sklidila bezkonkurenční aplaus a Mája za svůj (nejen pěvecký) výkon získala 1. místo - pejsek šikula a obrovskou kokardu.

První dva netradiční agility běhy jsme s Kamilkou zdolaly vysloveně nadzvukovou rychlostí (tedy v porovnání s našimi běžnými výkony; konečně totiž přestala prožívat svou falešnou březost a kojení ) a ani Mája se neztratila. Ač je to teprve štěňátko, poslední rozhodně nebyla a velmi pěkně jí šel zejména slalomek.  Závěrečný agility běh byl ale už pro Kamilku hodně a vůní na trati bylo příliš. A tak jsme po několikerém opakování slalomu a zastávce za účelem sezobnutí jakéhosi pamlsku, doběhly zřejmě s velmi "zajímavým" časem. Jak už jsem ale naznačila výše, netrpěly jsme samy a nezbývá než doufat, že organizátoři pamlskový nešvar příště zatrhnou. Kromě toho se pro mnoho pejsků stala tako akce utrpením, protože dětem co chvíli praskl balónek a ty rány špatně snášeli. Ještě štěstí, že moje holky si toho nevšímají.Obrazek

Každopádně Kamilka (s asistencí mé maličkosti) zaperlila. Vybojovala 3. místo v překážkovém agility běhu, 3. místo ve vajíčkovém agility speciálu a světe div se, za náš celodenní výkon jsme obdržely ohromný pohár a titul SPORTOVEC DNE. Byla fuška všechny výhry pobrat a dotransportovat je domů .

Obrazek

Výsledky mě neuvěřitelně překvapily, poněvadž jsem v žádné umístění ani nedoufala a při každém předávání cen jsem mordovala organizátory dotazy, zda to opravdu počítali a zda nám to náhodou nedávají jen ze sympatií. Prý jsme si to ale fakt zasloužily .

Fotek je požehnaně, takže mrkejte: moje foto, fofot Katky Dvořákové a foto Katky Volejníkové.