Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. agility závody v Jaroměři 14.11.2009

14. 11. 2009

ObrazekNechápu, jak to v Jaroměři dělají... Snad dávají úplatky meteroologům, nebo snad i výše ... ? Stejně jako na loňských podzimních závodech, i dnes byl úchvatný podzimní den a po celou dobu nám svítilo sluníčko a lítali jsme po parkúru jen v mikinách (můj kulich, rukavice, svetr a bunda byly zcela zbytečné). To pochopitelně mělo vliv i na celkovou atmosféru a myslím, že jsme si to všichni neuvěřitelné užívali .

Když říkám, že jsme lítali po parkúru, tak to myslím doslova. Vzhledem k Obrazektomu, že se jednalo o malé závody pro štěňátka a začátečníky, tak byly tratě poměrně jednoduché, zato ale běhavé.  V cílové rovince mnohým z nás docházel dech (resp. nestíhali jsme naše rozpumpované živočichy), a to se stalo dokonce i mě .  A to nemluvím o tom, že jsme při malém počtu závodníků byli co chvilku na trati (zvlášť, když už mám dvě závodní tryskomyši).

Mája byla moc statečná a běhala krásně. Nikdy jsme spolu tak dlouhé tratě nezdolávaly a bez problémů si Obrazekporadila i s úplně cizími překážkami.  Pochopitelně je to ještě malinká švitorka, takže jsme nestíhaly hlavně časově (hodnotily se všechny velikostní kategorie dohromady) a v závěrečné hře bylo znát, že už je hodně unavená.  Po dnešku jsem na ni fakt pyšná. Vypadá to, že se to agility jednou opravdu naučí : vybojovala 7. místo v jumpingu, 9. místo v agility a 9. místo ve hře (ze 12ti pejsků).

Kamilka se pro změnu rozhodla, že mi prožene faldy. Běhala na svůj standard neuvěřitelně rychle, jen jako obvykle vypovídala poslušnost ve slalomu. Prevít jeden, to jsem zvědavá, kdy se ho naučíme a přitom nám na trénincích tak krásně jde . Asi se na něj Obrazekbudeme muset víc zaměřit.  Na druhou stranu se nám velmi vyplatila naše motivační práce při tréninku obedience a bezva agiliťácké tréninky s Janou Zemkovou, protože Kamilka maká tak, že ji ani nepoznávám. Naše výsledky mne vysloveně překvapily, jelikož jsem vůbec žádné umístění nečekala: 6. místo v jumpingu, 1. místo v agility a 8. místo ve hře (ze 12ti pejsků).

Samozřejmě, že bodovala prakticky celá naše novosvětská závodní smečka. Jen jsem si v tom množství umístění nebyla schopná zapamatovat, jak kdo dopadl (kdybych nedostala diplomy pro moje holky, tak bych si nezapamatovala ani své výsledky). Takže všem blahopřeji a díky za žůžo den.Obrazek

Litovat lze jen toho, že jaro je daleko a takových dnů teď bude delší čas asi poskrovnu.

Moje FOTOFOTO Katky Volejníkové a FOTO Katky Dvořákové.