Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neof. agility závody ČIVAVA CUP 14.9.2008

15. 9. 2008

ObrazekNáš Kynologický klub Nový Svět Dvůr Králové n. L. uspořádal pro majitele malých pejsků v neděli 14. září 2008 speciální neoficiální závody v agility, a protože inspirací pro jejich vznik byla moje čivava Kamilka, byly nazvány ČIVAVA CUP 2008.

Sice jsem, jako osoba pověřená břemenem pořadatelství, neměla s Kamilkou ani v nejmenším v úmyslu bojovat o stupně vítězů a z tohoto důvodu i Kamilku den předem řádně utahala. Kamilka mne však překvapila a běhala velmi pěkně. Opět věrna svému stylu neudělala v jumpingu ani v agility chybu, v obou bězích vybojovala 3. místo a v součtu z toho dokonce bylo vítězství v kategorii začátečníků. Ještě štěstí, že v běhu tryskomyší byla až na 13. místě, a tak jsem mohla keramickou čivavu pro absolutního vítěze předat yorkshirkovi Benjaminovi Lenky Ptáčkové.

ObrazekKamilka si ale závody i přes nepřízeň počasí (byla zima, foukal studený severák a bylo zataženo) a moje pořadatelské šílenství celkem užila. Nechyběly chvilky pro sčuchnutí ani trocha těch hrátek i s jinými čivavkami a dalšími pidi pejsky. Ze bychom do toho šli za rok znovu?

Chcete-li se o celém závodu dovědět  více, podívejte se na reportáž ze závodů.

Díky Michaele Dvorské se ale také můžete podívat na video z Kamilčina běhu jumpingu a agility (klikněte na "free user", počkejte 30 sekund, a potom klikněte na kolečko "download").