Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mělnický trojboj 4.-5.10.2008

8. 10. 2008

Mělnický trojboj sestávající z minidogtrekkingu, neoficiálních závodů v agility a v netradiční poslušnosti, byla velmi lákavá výzva, a tak jsme s Kamilkou neváhaly. Zlákat se nechala i naše kamarádka Katka s Chiquitou.

ObrazekMělník sice není zrovna za rohem, ale protože poblíž bydlí moje babička, tak jsme měly ubytování zajištěné a to nemluvím o tom, že nás babička po celou dobu i pěkně vykrmovala, takže o odtučňovací pobyt se rozhodně nejednalo  . K tomu všemu si připočítejte nádherné prosluněné říjnové počasí, bezva závodní atmosféru, výbornou organizaci a krásně barevnou přírodu, takže po návratu jsem měla pocit, že to nebyl jen víkend, ale týdenní dovolená. Pravda, ráno značně přituhovalo - škrábaly jsme led ze skel auta a v neděli, než vyšlo slunce, mrzly na jinovatkou pokryté louce.  Ale jakmile se ukázalo sluníčko, bundy a druhé ponožky šly dolů a opalování mohlo začít .

ObrazekA jak jsme dopadly? Do sobotního minidogtrekkingu jsme s Kamilkou nastupovaly s cílem: nebýt alespoň poslední, ale závodní atmosféra nás neuvěřitelně strhla. Tempo jsem přizpůsobovala Kamilce, která se zase snažila dohnat ostatní čtyřnožce a držet krok s Chiquitou. Výsledkem bylo neuvěřitelné 10. místo v kategorii žen do 30ti let, kdy jsme 24 km zvládly za 4 hodiny a 15 minut  , a to jsem Kamilku nesla opravdu jen sporadicky. Chiquita s Katkou vybojovaly 9. místo.

ObrazekNeděle začala opravdu mrazivě, a to nás čekal neoficiální závod v agility a neobvyklá poslušnost. Kamilka byla sice zabalená do dvou dek a navlečená do oblečku, ale stejně klepala kosu. Takový mrazivý vzduch bohužel Kamilce opravdu nesvědčil. Při našem prvním běhu začátečníků začala chrčet, a tak jsme se nechaly diskvalifikovat. Sluníčko nás ale brzy zahřálo, a tak než nadešel náš druhý běh v agility, bylo vše v pořádku a Kamilka podala svůj standardní výkon - bez chyby - a doběhla si pro 2. místo. Nicméně hodnotil se součet, takže stupně vítězů se nekonaly. Ale organizátoři přesto náš výkon ocenili a udělili Kamilce diplom za "nejsrdnatějšího skokana".  Nutné je také zmínit, že tým Katky a Chiquity vybojoval v součtu úžasné 2. místo v kagegorii začátečníci large.Obrazek

Neobvyklá poslušnost nám také celkem šla, i když, jak jsme dopadly, zatím nevím, jelikož kompletní výsledky dosud nebyly zveřejněny. S Kamilkou jsme úspěšně v synchronizaci provedly "sedni", "lehni" i "vstaň", ukázaly špičkové přenesení psa i výstavní předvedení, pochod na vodítku s kelímkem vody, hypnotizování buřta a dokonce i hod na cíl dopadl celkem ucházejícně . Jsme prostě šikulky, a tak jsme se neměly za co stydět.

Podtrženo a sečteno: bylo to SUPER, a tak se příští rok rádi vrátíme.

Mé kompletní fotografie najdete ZDE . Soukromá Kamilčina fotogalerie je k článku také připojena a zde je autorkou převážné většiny fotografií Katka Dvořáková.