Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beseda v základní škole 22.4.2009

22. 4. 2009

Dnes jsme byly Kamilka, Mája a pochopitelně i já pozvány do Základní školy R. A. Dvorského ve Dvoře Králové n. L., abychom dětem ve čtvrté třídě paní učitelky Vladimíry Böhmová (shoda příjmení není náhodná) představily plemeno čivava.

ObrazekMusím ty moje holky čtyřnohé pochválit, protože si úplně bez problémů poradily s hromadou dětí a jejich ručiček, které je neustále otlapkávaly. Zvláště Máje se to evidentně líbilo a důkladně všechny olízala. Největší práci nám ale dalo, vůbec se o přestávce probojovat přes hromadu rozjívených dětí a rozněžnělých učitelek . Ale potom ve třídě už se děti posadily na zem a mohly jsme začít.

Nejprve jsme si popovídali o tom, odkud čivavičky pocházejí, že jsou podobné africkým fenkům a proč. Čím by se živili, kdyby žili divoce v přírodě a Obrazekčím je krmíme my lidé a co pejsci papat nesmí. Že takhle malí pejsci mají rádi teplíčko a vyhřívání na sluníčku. Jak se rodí a rostou štěňátka a o spoustě dalších věcí.

A protože jen málokdo by čivavičku hned nechtěl domů, tak jsme si i ukázali, jak se pejsek cvičí - to předváděla Mášenka a jak vypadá už vycvičený pejsek - to dostala za úkol Kamilka. Děti si mohly vyzkoušet, že na povel udělá "lehni" nebo jim podá packu. Potom jsme vyrazili na školní zahradu, kde Kamilka předvedla chůzi u nohy a děti si to mohly také zkusit. 

ObrazekHodina utekla jako voda, a tak jsme si ještě trochu představili psí sporty - hlavně agility a stopování a hurá zpátky do třídy.

Kamilka a Májá totiž měly ještě povinnost jít do městského parku předvádět pro školní výpravy u příležitosti Dne země agility. V jedenáct už jsme ale byly  z takového rušného dopoledne úplně tumpachové, a tak jsme se rozloučily a odjely domů. Musím taky někdy pracovat - jak jinak bych uživila ty dva chlupáče !

Fotografie z celého dne si můžete prohlédnout ZDE.